29 martie 2013

Consiliere si orientare in cariera pentru tinerii nostri

La centru sunt inscrisi 10 tineri proveniti din medii defavorizate (fie provin din familii sarace, fie din mediul institutionalizat). Pe ei ii sprijinim sa se integreze in societate si intr-un mediu profesional.


De ce? Sunt o categorie vulnerabila de persoane expuse la riscului excluderii sociale si marginalizarii pentru ca  nu au familie si nici mijloace proprii de subzistenta sau au parinti care sa ii sprijine, numai ca acestia nu castiga suficient cat sa intretita toate sufletele familiei.

Incepand din 2008, noi acoperim costurile de scolarizare in vederea obtinerii unui certificat profesional, in cadrul Colegiului UCECOM “Spiru Haret”.


Cea mai grea problema pe care o intampina tinerii ramane gasirea unui loc de munca care sa le permita inceputul unui trai independent. Acesta este motivul pentru care organizam sedinte saptamanale de consiliere si orientare in cariera.


Prin acest program tinerii sunt indrumati cum sa faca primii pasi in gasirea unui loc de munca. De asemenea li se ofera oportunitatea de a se cunoaste mai bine, de a-si descoperi punctele forte si de a gasi noi modalitati de dezvoltare a acestora.


Aceste sedinte sunt realizate cu sprijinul voluntarei noastre Raluca Elgyar, Senior Consultant in cadrul departamentului de Permanent Placement al Adecco Romania.    
         
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu