22 martie 2013

Consiliere de grup pentru copii


         Optimizarea comportamentala este tema primului grup de dezvoltare personala pentru copiii centrului.
         In orice copil, indiferent cat de hiperactiv, de obositor si de enervant ni s-ar parea ca se comporta, exista si un nucleu de trasaturi pozitive care asteapta sa fie puse in valoare. Noi de multe ori nu le observam si nici ei nu stiu ca ele exista. In cadrul acestui grup, copiii reusesc sa-si cunoasca si sa-si puna in valoare aceste trasaturi de personalitate. Sa poata gestiona optim situatiile dificile din trecut si prezent, sa-si exprime sentimentele negative, dar intr-o maniera adecvata si sa se integreze mai bine la scoala dar si in familie. 
        
       Consilierea de grup este centrata pe cresterea costientei de sine, pe imbunatatirea, pozitivarea imaginii de sine a copiilor, cresterea gradului de socializare si adaptabilitate in mediul scolar si familial.

Scopul celei de a II-a sesiune a fost sa motivam copii pentru experienta de grup.
          S-au facut jocuri de prezentare care permita un prim contact si o apropriere cu scopul de a afla numele si o anumita caracteritica minima a fiecarui participant. S-a creat o atmosfera relaxanta si de voiosie. Copiii au constientizat faptul ca sunt acceptati in grup fara conditionare, sunt acceptati asa cum sunt. Copiii au apreciat libertatea de manifestare, fara a fi criticati si ridicularizati pentru ceea ce propun.




            S-a observat deschiderea copiilor pentru realizarea unor astfel de activitati si spontaneitatea lor. Prin contactul nonverbal s-au creat premisele integrarii in grup.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu