12 martie 2013

Seniori implicati si devotati

Prin activitatile desfasurate in cadrul Centrului Comunitar Generatii ne propunem rezultate tangibile si nu doar dezbateri. Ne dorim promovarea comunicarii intergenerationale si a imbatranirii active, prin implicarea in cadrul activitatilor a copiilor, tinerilor si persoanelor varstnice deopotriva, ca mijloc de ameliorare a situatiei sociale a categoriilor defavorizate.


Seniorii sunt implicati ca voluntari in activitatile sociale ale Centrului.  Castigul e de fiecare parte! In timp ce transmit din cunostintele si valorile acumulate pana acum, copiilor si tinerilor cu care lucreaza, are loc si diminuarea sentimentului de singuratatea si de lipsa de utilitate, cu care se confrunta persoanele de varsta a treia.



Energia tinerilor si experienta varstnicilor fac echipa buna la Generatii si ceea ce rezulta este o comunitate mai puternica, ai carei membri se respecta si se ajuta reciproc, o comunitate in care nu exista discriminare pe baza de varsta, etnie sau provenienta sociala.


Copiii si tinerii invata sa respecte batranetea, gasesc in varstnici caldura bunicilor pe care i-au pierdut sau pe care nu i-au avut niciodata, invata din experienta si povestile de viata ale seniorilor. 


Varstnicii care vin la Generatii uita de singuratate si se simt mai utili, mai activi, regasesc gustul de a trai, se molipsesc de pofta de viata a celor tineri.


La Generatii tinerii sunt mai intelepti, mai calmi si mai respectuosi iar varstnicii au reinvatat sa fie activi, spontani si creativi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu