11 februarie 2013

Florentina Opris, model de sanatate si frumusete pentru noi...

Sa fim sanatosi ar trebui sa fie dezideratul nostru al tuturor. La varsta scolaritatii mici avem impresia ca suntem invincibili, avem impresia ca putem face orice, ca putem manca orice… Si poate ca asa e… dar viata noastra nu presupune doar copilarie. Tocmai de acea devine cu atat mai important pentru noi, adultii, sa-i ajutam pe copii sa constientizeze ca mancatul haotic, consumul de dulciuri si sucuri carbogazoase in exces, se poate sa nu ne afecteze in perioada copilariei dar cu sigurata isi vor spune cuvantul mai tarziu.


Pentru ca-i iubesc pe copii nostri de la Generatii am ales sa promovez si sa le vorbesc in cadrul fiecarui atelier de gatit despre binefacerile alimentatiei sanatoase. Dar parca nu de fiecare data reuseam sa-i fac sa inteleaga importanta consumului de produse sanatoase pentru sanatate…


Ideea salvatoare care mi-a venit a fost sa invit ocazional cate o persoana publica care sa reprezinte un model de sanatate si frumusete. Am ales sa o invit pe Florentina Opris, prezentatoarea emisiunii "Sport, dieta si o veteta!"(mai multe despre Florentina puteti citi de pe site-ul www.florentina.ro).


Am avut o idee foarte buna  pentru ca doamna Florentina iubeste copii, are rabdare cu ei, e vesela si plina de energie pozitiva. Nerabdarea copiilor a fost mare mai ales ca Florentina s-a lasat un pic asteptata. Bombardata cu intrebari a fost de cum a intrat pe usa … nu toate legate de tema  abordata "Alimentatia sanatoasa combinata cu sport inseamna viata sanatoasa".



 Mare zarva si mare zumzet. Florentina a avut rabdarea si disponibilitatea de a raspunde pe rand tuturor intrebarilor si tuturor curiozitatlor copiilor si doamnelor. S-au intrebat multe”cum functioneaza stomacul?”, “cati muschi contine corpul uman?”, “ce inseamna circulatia limfatica?”,”dulciurile sunt sanatoase?”, “ce ar trebui sa mancam de exemplu intr-o zi?”, “ce ar trebui sa bem mai degraba, apa sau sucuri?”. Raspunsurile au fost in asa fel formulate astfel incat sa fie bine intelese de catre toata lumea.


Cand a fost vorba de miscare toata lumea a codit din colt in colt. Si aici Florentina s-a aratat entuziasmata si chiar ne-a aratat niste exercitii care se fac stand pe scaun. Foarte distractiv a fost ... ne-a placut.


Ce am invatat? Hei …multe : ca avem in corp peste 800 de muschi, ca circulatia limfatica se activeaza prin sport, ca masa de dimineata e cea mai importanta masa a zilei, ca meniul trebuie sa fie in fiecare zi altul (micul dejun sa contina obligatoriu legume), ca sucul dezhidrateaza organismul, ca dulciurile mancate in cantitate moderata si doar ca si gustare de la 11.00 sunt premise, ca nucile ne ajuta sa ne pastram creierul sanatos…



Florentina ne-a promis ca va reveni cu scopul de a ne verifica  daca aplicam regulile ce ne ajuta sa fim sanatosi. Copii i-au promis solemn Florentinei  ca vor pune in practica toate noile cunostinte dobandite. Asa ca Florentina te asteptam curand la noi sa ne verifici si sa ne inveti alte si alte lucruri noi si interesante… MULTUMIM!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu