15 noiembrie 2012

Mihaela – o tanara cu care ne mandrim

Mihaela, Bubu dupa cum o alintam noi, s-a nascuta in Bucuresti pe 1 septembrie 1983. Locuieste intr-un camin de studenti impreuna cu cinci fete.

Pe Mihaela o cunoastem de 4 ani cand a devenit una din cei 25 de tineri pe care i-am sustinut prin plata taxelor scolare. Pana sa ajunga la fundatie avea doar 10 clase. Acum este studenta in anul I la Facultatea de Marketing.

De 6 ani lucreaza pentru Ateliere protejate (Casa Boxberg) facand fitile pentru lumanari acasa. Doamnele de la centru, de care ea s-a atasat, o ajuta uneori cu impletirea fitilelor. Ea le spune „nepoatele”. De sarbatori o invita la ele acasa si o ajuta sa isi modifice diverse haine. Pentru Mihaela „nepoatele” sunt familia ei.

Mihaela se intretine singura lucrand la domiciliu pentru o firma care se ocupa cu economia de piata, tehnoredactand diverse documente. De asemenea confectioneaza bratari pe care le vinde cunoscutilor si cu care se prezinta la diverse targuri. De fapt ea nu se da inapoi de la nici un job care ii poate aduce un venit in plus. Este constienta ca este bine sa stranga „bani pentru zile negre”.

Mihaela este o tanara responsabila, matura, plina de viata si de planuri marete. Ii place sa cante la fluier, sa confectioneze bratari din ata si de curand a descoperit un nou hobby - tenisul de masa.

In cei 4 ani Mihaela s-a implicat in multe activitati la centru, printre care dansul, corul, teatrul, confectionarea de obiecte decorative, cursuri de limbi straine. In ultimul an ocupatia ei prioritara a fost participarea la orele de meditatii la materiile pe care le-a sustinut la bacalaureat. De asemenea a fost mereu prezenta la intalnirile de consiliere in cariera organizate pentru tineri la Centrul Comunitar Generatii.

Din luna februarie 2012 a inceput sa faca voluntariat la Serviciul APEL, unde se ocupa cu  indosariere, evidentierea dosarelor, gasirea unui loc de munca pentru beneficiari. Acum si-a manifestat dorinta de a face voluntariat la Centru. Cu toate ca din toamna ea nu mai este pe lista oficiala a beneficiarilor de la Centru, Mihaela vina aproape in fiecare zi la noi. Ea este omul nostru de baza!

Ca planuri de viitor Mihaela isi doreste sa termine cu brio Facultatea de Marketing si sa urmeze un curs de asistenta medicala. Noi ii suntem alaturi si ii dorim mult succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu