21 august 2013

Selectia tinerilor pentru programul "O meserie pentru incredere in viitorul tau"

Programul "O meserie pentru incredere in viitorul tau" finantat de Raiffeisen Leasing isi propune sa acopera costurile necesare şcolarizării a minin 20 de tineri din centre de plasament sau medii defavorizate (cursuri de calificare de scurtă durată).

De ce am gandit acest program? Tinerii care si-au petrecut copilaria in centre de plasament, pe strada sau in familii destramate si sarace, intampina dificultati serioase la integrarea in societate si intr-un mediu profesional. Fara o interventie externa, ei sunt in risc de a se indrepta spre comportamente antisociale, consum de droguri si delincventa.

Astfel, incepand din septembrie, minim 20 de tineri vor invata o meserie in cadrul Colegiului UCECOM "Spiru Haret", Bucuresti si li se va asigura instrumentarului necesar cursului de calificare.

Totodata vor fi inclusi intr-un program de consiliere in cariera, dezvoltare personala si socializare desfasurat in cadrul Centrului Comunitar Generatii, cu sprijinul psihologului si al voluntarilor corporate.

54 de tineri s-au inscris pentru a urma aceste cursuri. Tinerii cu varsta intre 16 si 22 ani provin din centre institutionalizate sau medii defavorizate (de ex familii monoparentale cu multi copii, tineri ce beneficiaza de o masura de protectie speciala), din Bucuresti si Ilfov.

Urmatorul pas il constituie selectia finala care se va realiza in urma analizarii dosarelor si al unui interviu prin care vom urmari atat motivatia lor de a urma aceste cursuri de calificare cat si necesitatea impusa de mediul social din care provin.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu