7 august 2013

Povestea mea de succes: Andreea Osman

Andreea are 16 ani si este beneficiara Centrului nostru de aproximativ 4 ani. Familia ei a apelat la serviciile noastre deoarece nevoile scolare ale Andreei nu puteau fi acoperite prin meditatii din cauza imposibilitatilor financiare, iar parintii nu aveau cunostintele necesare pentru a o sprijini.
Matusa Andreei marturiseste faptul ca evolutia copilului este una spectaculoasa atat din punct de vedere social  cat si educativ: "Daca acum 3-4 ani ea avea probleme de comunicare si de socializare acum Andreea este extrem de activa in discutii si dornica mereu de a-si face prieteni noi. De asemenea, datorita meditatiilor performanta scolara a Andreei a ajuns la un nivel ridicat."
Andreea este un copil foarte cuminte si constiincios. Ea se implica activ in activitatile Fundatiei si incearca sa fie un exemplu pentru colegii mai mici.

Iata si cuvintele Andreei in ceea ce priveste experienta in cadrul Centrului Comunitar Generatii:

"Tin minte ca prima oara cand am pasit pe usa Centrului am simtit un miros al fericirii si am vazut o multime de copii plini de viata si dornici sa invete ceva nou. Acest lucru m-a  facut si pe mine o cautatoare a necunoscutului. Eu printre ei eram doar un necunoscut dar dupa cateva clipe m-au inconjurat ca un roi de albinute dornice sa ma salute si sa ma alatur lor. Primii prieteni au fost insasi maretia sa "regina" doamna Cristina, albinuta Iulia harnicuta, albinuta Roberta  plina de energie  si albinutele alintate Kity si Doly cele mai ambitioase si dragalase. Dar eu m-am integrat foarte repede si pe teren noi am pornit  cu mic cu mare la inaintare.Pe "teren" cand am ajuns, 2  grupe s-au format a cate 12 copii si ne-am jucat, spre mirarea mea "prinselea pe nume", asa i-am invatat pe toti.  Centrul Generatii imi este ca o a doua  familie, deoarece este mereu primitor si plin de caldura. Fiecare activitate, de atunci de cand am pasit, m-a facut sa inteleg ca prietenia este un lucru de pret .
Multe dintre reusitele mele scolare le datorez voluntarilor de la Fundatia Principesa Margareta a Romaniei. De ce ? Pentru ca eu aveam foarte multe lipsuri care cu timpul s-au astupat.Doua dintre aceste exemple sunt chimia si engleza. La aceste materii nu excelam, dar cu sprijinul Ancai am avut parte de cei mai buni profesori voluntari. La engleza nu ma descurcam sa spun niciun cuvant dar cu ajutorul domnisoarei profesor Oana Mocan am ajuns la stadiul sa pot vorbi incat sa ma descurc, iar la chimie am avut trei profesori toti specializati intr-ale chimiei. Acestia sunt Madalina, Bianca Teodorescu si Vlad iar cu ajutorul lor am inceput sa descopar tainele si misterele materiei pe care eu inainte n-o dezlegam.
Multumesc din suflet Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei pentru sansa pe care mi-a oferit-o!" Andreea Osman, 16 ani










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu