15 mai 2012

Sa gatim impreuna!

Pe locuri, fiti gata, gatiti!
Sub indrumarea Iuliei Bancila, voluntara centrului si a lui Sorin si Silviu, micii nostri bucatari invata primii pasi in secretele bucatariei. Si cu ce sa incepem lectiile de gatit daca nu cu ceva dulce? In meniul de astazi: spuma de capsune, harnicie si multa veselie.


Prima etapa este pregatirea capsunilor. In echipe de cate 2 sau 3, micutii taie fructele delicioase si apoi se pregatesc de frisca.




 Inarmati cu teluri, toti copiii bat frisca, dar parca tot Mario este cel mai mandru atunci cand manuieste mixerul. Nu e mereu usor sa bati cu telul, dar....merita!


Cu mic cu mare, ingramaditi in jurul bolului, fiecare da o mana de ajutor la produsul final si invata in acelasi timp rabdarea, lucrul in echipa, munca cu placere si bucuria de a pregati ceva gustos pentru cei dragi.


Dupa testul consistentei, cateva minute la frigider si apoi ne bucuram toti de desert. Parca este mai gustos totul cand il pregatim cu mana noastra. Multumim Iulia pentru prima lectie de gatit in echipa si promitem sa exersam si acasa.


Daca vreti si voi sa va alaturati noua la urmatoarea ora de gastronomie, trebuie sa nu ramaneti in urma si sa incercati si voi acasa reteta minunata de azi, garantata de copiii de la Centrul Comunitar Generatii.


Spuma de capsune

1 kg de capsuni
1 litru de frisca
zahar tos
zahar vanilat

Pofta buna si multa veselie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu